– Allt om bingo online –

Bingospel

Det är något visst med att spela på internet. Troligen så föredrar vi att spela på nätet eftersom det är mycket lättare att komma igång. Det är även ofta så att det är klart mycket roligare då det finns många olika varianter av de olika spelen att välja mellan. Bingospel är ett typiskt exempel på hur mycket roligare det är med bingon online. När du spelar bingo i en vanlig bingohall så kan spelet ibland upplevas lite gammalmodigt och det är det också eftersom spelet har funnits under många år och kom till Sverige på 60-talet. Nu så spelas bingospel i alla åldrar på grund av utvecklingen som har gått framåt.

Följande bingohallar på nätet rekommenderas av oss:

Bingohall Rank Insättningsbonus Spela nu!
Bertil.com
5 stjärnor bingo Upp till 1000 kr Spela här
MamaMiabingo.com
5 stjärnor bingo 100 % upp till 500 kr Spela här
Bingo.com
5 stjärnor bingo 100 % upp till 1000 kr Spela här
William Hill Bingo
5 stjärnor bingo 400 % upp till 400 kr Spela här
Maria Bingo
4 stjärnor bingo 200 % upp till 1000 kr Spela här

Internet har bidragit till bingons överlevnad och idag så spelas bingospel i 75 bollars bingo, 80 bollars bingo och 90 bollars bingospel + de 3 varianterna av dessa som är klassisk bingo, mönsterbingo och variantbingo. 75 bollars bingo i den klassiska varianten känner du säkert till, och det är den som vanligast spelas i bingohallen. Du har en bingobricka med 75 nummer och upptill så står det BINGO. Det görs utrop som exempelvis ”OLOF 73” och då skall du markera nummer 73 under bokstaven O. I den klassiska bingon så skall du ha en rad med 5 nummer för att du skall få BINGO. När du eller någon annan lycklig vinnare får det så säger man högt BINGO. Du kan vara ensam vinnare eller så vinner du samtidigt med någon annan och det finns även omgångar som går utan att det blir någon vinnare alls.

Variantbingo är en annan typ av bingospel som funkar exakt som klassisk bingo, men skiljer dig på det sättet hur du får bingo. I variantbingo så kan du även få BINGO lodrätt, vågrätt och diagonalt, vilket ger dig större chanser till vinst. När du har 5 nummer i några av dessa riktningar så säger du högt BINGO. Mönsterbingo är nästa typ av bingospel som då inte påminner om klassisk bingo. Här så har man ett mönster på sin bingobricka som brukar vara grå markerat, och det kan vara en bil, blomma eller vad som helst. Utropen sker som vanligt och när hela ditt mönster har blivit markerat så får du BINGO, och så klart så säger du BINGO högt!

75 bollars bingo, 80 bollars bingo och 90 bollars bingo är hur många nummer det är på din bingobricka. Är det 90 bollars bingo så har du 90 nummer på din bingobricka, och på 80 bollars så har du 80 nummer och så vidare. Det kommer alltid nya roliga varianter av bingospel på olika sajter och spelen i sig skiljer sig ibland åt. Det är därför viktigt att man inte börjar spela på den första bästa sajten som man hittar utan kanske betar igenom några stycken. Ett bra ställe att börja på är en topplista över bingosajter på nätet, och beta av dem. Ta dig tid, det har du inget att förlora på.

Du kommer snart även hitta platsen för bingospel som passar dig som handen i handsken.